SonySony julkaisi pari viikkoa sitten ensimmäiset 3D-televisionsa ja nyt on selvinnyt, että televisiot tulevat myös Suomeen kesäkuussa.Televisioiden mallimerkinnät ovat LX900, HX900 ja HX800.

LX900-sarjan televisioissa on katselijoiden sijainnin tietävä tunnistin, jonka avulla televisio osaa esimerkiksi suunnata äänen katselijan suuntaan. TV osaa myös himmentää kuvaa, jos television katsoja ei katso televisiota tai lukee kirjaa. Televisio osaa myös sammuttaa itsensä, jos kukaan ei katso sitä.

LX900-sarjan televisiot ovat kooltaan 40-, 46-, 52- ja 60-tuumaa ja niistä löytyy myös langaton verkkoyhteys, jonka avulla voi katsoa esimerkiksi YouTuben videoita. LX900-sarjan mukana tulee kaikki 3D-sisällön katsomiseen tarvittavat varusteet.

HX900-sarjan televisiot ovat kooltaan 46- ja 52-tuumaa ja HX800-sarjasta löytyy 40- ja 46-tuumaiset mallit. HX900- ja HX800-sarjojen televisioissa on myös verkkoyhteys, muttei langattomana. Näihin malleihin täytyy myös ostaa erikseen noin 50 euron hintainen 3D-lähetin ja noin sadan euron hintaiset 3D-lasit.

Sonyn tuotepäällikkö Harri Levo kertoo televisioiden hintojen olevan hieman Sonyn tällä hetkellä myytäviä huippumalleja korkeampi.

It-viikon lyhyen testin mukaan HX900-television 3D-kuva näytti kohtalaisen vakuuttavalta ja suljinlasit tuntuivat miellyttävämmiltä, kuin elokuvateattereiden lasit. Kolmiulotteinen kuva näytti välillä kuitenkin luonnottomalta, eikä luontodokumentissa nähtävä karhun turkki ollut yhtä terävä, kuin terävimmissä kaksiulotteisissa ohjelmissa. Testin mukaan jalkapallopeli näytti kolmiulotteisena erinomaiselta ja lähikamppailutilanteissa oli lähes käsinkosketeltavaa dramatiikkaa.

Sony KDL-52HX900:

Sony KDL-52HX900