DigiTVYlen Areena, Maikkarin Katsomo ja Nelosen Ruutu keräävät miljoonia käyttäjiä joka kuukausi. Esimerkiksi tammi-helmikuussa palveluiden kautta käynnistettiin yhteensä 27 miljoonaa videota.

Suomalaisten nettitelevisioiden kuvanlaatu on kuitenkin kaukana hyvästä. Esimerkiksi Katsomo kertoo videoidensa kuvanlaadun olevan parhaimmillaan perinteisen televisiokuvan laatua, joka tarkoittanee enintään SD-resoluutiota. Ylen Areenan videoiden resoluution kerrotaan taasen olevan 640 x 360, joka on selvästi SD-kuvaa heikompi. Ruutu-palvelun videoiden kerrotaan toimivan 1 Mbps-nettiyhteydellä, joka viittaa myös heikkoon resoluutioon.

Suomalaisten nettitelevisioiden huono kuvanlaatu ei haittaa kovin paljoa, jos haluaa katsoa ohjelmia esimerkiksi pienen älypuhelimen ruudulta. Televisioyhtiöt toivovat kuitenkin, että niiden netti-tv -palveluita käytettäisiin myös televisiolla. Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) ajaakin voimakkaasti televisioyhtiöiden etua muun muassa yrittämällä sulkea nettitallennusta harjoittavat palvelut, kuten esimerkiksi Elisa Viihteen, Sonera Viihteen sekä Maxivisionin. TTVK haluaisi kuluttajien käyttävän laillisia nettitelevisioita, joita ovat Yle Areena, MTV:n Katsomo ja Nelosen Ruutu.

Suomalaisia nettitelevisioita ei voi kuitenkaan mitenkään suositella katsottavaksi televisioruudulta surkean kuvanlaadun vuoksi. Jos televisioyhtiöt haluaisivat tehdä nettitelevisiosta oikeasti varteenotettavan vaihtoehdon televisioon, niin kuvanlaadun täytyisi parantua paljon. Myös teräväpiirtokuvan välittämisen nettitelevisiopalveluiden kautta täytyisi olla mahdollista.

Myös päätelaitteiden tuen pitäisi parantua huomattavasti, ennenkuin nettitelevisioita voisi kuvitella käyttävänsä television kautta. Palveluita ei voi esimerkiksi käyttää älytelevisioihin saatavien sovellusten kautta. Ainoa poikkeus taitaa olla Yle Areena, jolle löytyy älytelevisioissa toimiva sovellus. Mutta ikävä kyllä Areenan sovellus toimii vain Sonyn televisioissa.

Suomalaisia netti-tv -palveluita voi käyttää joidenkin älytelevisioiden selaimella, mutta esimerkiksi Samsungin viime vuoden televisiomallien selaimella voi katsoa vain Ruutu-palvelun videoita ja senkin käyttö on todella vaikeaa. Videoiden käynnistäminen vaatii monia klikkauksia ja hiiren siirtelyä hankalasti television kaukosäätimellä.