TTVKTekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus (TTVK) on lähettänyt eräälle henkilölle kirjeen, jossa kerrottiin, että vastaanottajan nettiyhteyttä oli käytetty 5 000 musiikkitiedoston jakamiseen Direct Connect -vertaisverkossa. Kirjeen mukaan asia olisi ”sovittavissa”, kunhan ”maksuehdoista päästäisiin sopuun”, kertoo MikroPC. Kirjeessä uhattiin oikeudella, jos asiaa ei sovittaisi muuten.

Kirjeessä mainittu IP-osoite oli siirtynyt TTVK:n syyttämälle henkilölle vasta musiikkitiedostojen jakamisen jälkeen, joten kirje olisi pitänyt lähettää IP-osoitteen aikaisemmalle käyttäjälle.

TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilaisen mukaan virheestä voidaan syyttää Elisaa, joka on antanut vanhat tiedot IP-osoitteen käyttäjästä. ”Tällaiset virheet ovat erittäin ikäviä sekä meille että henkilölle, joka saa kirjeen ilman syytä”, Kotilainen sanoo.

Elisalta arvellaan väärien tietojen johtuvan joko oikeudelle alunperin annetusta väärästä IP-osoitteesta tai Elisalla tapahtuneesta inhimillisestä virheestä. Elisa aikoo muuttaa prosesseja automaattisemmiksi vähentääkseen inhimillisiä virheitä.

TTVK:n Kotilaisen mukaan samantyyppisiä virheitä on sattunut aiemminkin.