NetflixMTV Media ja muut suomalaiset televisioyhtiöt ovat kilvan kommentoineet Netflixin tuloa Suomeen. MTV Median toimitusjohtaja Heikki Rotko aloitti Netflix-kommentoinnin viime viikolla sanomalla ettei MTV Media tule antamaan Netflixille yhtään sympatiapistettä vaan potkii munille niin paljon kuin pystyy.

Nyt MTV Media on päästänyt jälleen suustaan sammakon. ”Toki Netflix on kansainvälinen ja varteenotettava toimija. Pääasiassa se toimii kuitenkin pienellä ruudulla esimerkiksi tabletilla, enkä koe siitä välitöntä uhkaa”, sanoi MTV Median internet- ja kuluttajaliiketoiminnan johtaja Jorma Härkönen Kalevalle.

Suomalaiset televisioyhtiöt näyttävät luulevan Netflixin tuovan Suomeen jonkinlaisen netti- ja mobiilitelevision. Netflix on kuitenkin paljon muutakin, sillä sen ohjelmia voidaan katsoa nettitelevision lisäksi suoraan uusimpien televisioiden ruudulta televisioihin asennettavalla Netflix-sovelluksella. Netflixin ohjelmia voidaan katsoa myös esimerkiksi Blu-ray -soittimilla, pelikonsoleilla ja mobiililaitteilla. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole vielä tietoa mitä päätelaitteita Suomeen tuleva Netflix tulee tukemaan.

Myös Ylella ollaan yhtä tietämättömiä Netflixistä. ”Meidän asenteemme on, että Yle ei lähde tekemään Areena-tyyppistä netti-tv-palvelua Netflixin kanssa. Mitään neuvotteluja ei ole käynnissä”, kertoi Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo keskiviikkona.

Myös Sonera on osoittanut tietämättömyytensä. ”Nähtäväksi jää, miten Netflixin kaltaisella rajoittuneella palvelulla voi pärjätä, meillähän on tarjolla koko paketti nettiyhteydestä alkaen. Uskon, että tällainen kokonaisuus on kuluttajan kannalta houkuttelevampi”, sanoi Soneran TV- ja laajakaistatoiminnoista vastaava johtaja Jussi Salminen torstaina.

Itse henkilökohtaisesti odotan Netflixiä innolla ja tulen tulevaisuudessa katsomaan sitä kautta luultavasti kaikki ulkomaiset sarjat ja elokuvat, kunhan vain palvelu tuo Suomeen tarpeeksi paljon sisältöä ja ohjelmissa on mukana suomenkieliset tekstitykset. Normaalia televisiota käytettäessä ohjelmat täytyy katsoa silloin, kuin televisioyhtiöt lähettävät ne televisiosta tai myöhemmin, jos on tallentanut ohjelman digiboksilla. Netflixin ohjelmia voi sen sijaan katsoa heti, kun ne on lisätty palveluun. Toivon Netflixin lisäävän ainakin joitain ohjelmia palveluunsa ennen kuin suomalaiset televisioyhtiöt saavat niihin esitysoikeudet. Jos otan Netflixin käyttöön, en todellakaan aio käyttää mitään nettitelevisiota, vaan tulen katsomaan palvelun ohjelmat television kautta teräväpiirtotarkkuudella.

MTV Media, Nelonen ja Yle yrittävät estää kilpailijan saapumista Suomeen, sillä ne ovat kaikki ilmoittaneet, etteivät he tule antamaan sisältöään Netflixille. Mahtaako Suomen tv-yhtiöillä olla suurikin pelko päällä, kun yrittävät niin kovasti haukkua Netflixiä?