AmazonAmazon on avannut uuden Amazon Cloud Player -musiikkipalvelun, joka mahdollistaa omien musiikkitiedostojen tallennuksen Amazonin pilveen. Palveluun tallennettua musiikkia voi soittaa nettiselaimella tai Android-laitteissa toimivalla soittimella missä tahansa.

Palvelu tarjoaa musiikille 5 gigatavua ilmaista tallennustilaa, jonka saa laajennettua vuodeksi 20 gigatavuun ostamalla Amazonista yhden MP3-albumin. Tallennustilaa voi myös kasvattaa maksamalla vuosimaksun, jonka suuruus riippuu tallennustilan määrästä. Esimerkiksi 20 gigatavua lisää tallennustilaa maksaaa vuodessa 20 dollaria (noin 14 euroa).

Amazonista ostetun musiikin voi lisätä palveluun helposti yhdellä klikkauksella ja myös omalla koneella olevan musiikin voi lisätä Amazoniin helposti. Omalla puhelimella olevaa musiikkia ei voi vielä siirtää palveluun, mutta puhelimessa olevan musiikin voi kopioida ensiksi omalle tietokoneelta, jonka jälkeen kappaleet voi siirtää Amazoniin.

Amazon Cloud Player toimii toistaiseksi vain Yhdysvalloissa, eikä sen luvata toimivan vielä iPhonessa tai Nokian puhelimissa.

Alla on palvelun esittelyvideo.