PiratismiHollantilainen muusikko Melchior Rietveldt sävelsi viisi vuotta sitten kappaleen, jota piti käyttää vain paikallisilla filmifestivaaleilla piratismin vastaisen kampanjan mainosvideossa. Rietveldt osti seuraavana vuonna Harry Potter DVD:n ja huomasi musiikkiaan käytetyn ilman lupaa myös tämän elokuvan piratismimainoksessa. Kaiken kaikkiaan musiikkia on käytetty laittomasti ainakin 71 DVD:llä.

Rietveldt pyysi korvausta laittomasti käytetystä musiikista musiikkirojaltien perintätoimisto Buma/Stemralta. Perintätoimisto maksoi Rietveldtille etumaksuna 15 000 euroa ja lupasi selvittää monellako DVD:llä musiikkia on käytetty. Tammikuussa 2009 Rietveldt kyllästyi odottamaan listaa ja ilmoitti Buma/Stemralle, ettei etumaksu riitä korvaukseksi. Buma/Stemra maksoi myöhemmin vielä 10 000 euroa, muttei ole tähän päivään mennessä kertonut monellako DVD:llä musiikkia on käytetty.

Amsterdamin oikeuslaitos ilmoitti tällä viikolla musiikkia käytetyn ainakin 71 DVD:llä ja määräsi Buma/Stemran maksamaan Rietveldtille hänen vaatimat yli 160 000 euroa. Buma/Stemra määrättiin myös maksamaan 20 000 euron sakot.