Mobiili-TVTNS Gallupin Soneralle tekemän tutkimuksen mukaan televisiota katsotaan yhä useammin television lisäksi myös muilla laitteilla. Tutkimuksen mukaan jo 43 prosenttia katsoo televisiota kannettavalla tietokoneella ja 26 prosenttia pöytätietokoneella. Neljä prosenttia kaikista kyselyyn vastanneista ja nuorista miehistä jo 15 prosenttia katsoo televisiota tabletilla tai älypuhelimella.

Tutkimuksen mukaan suurin osa, eli 92 prosenttia vastanneista katsoo televisio-ohjelmia edelleen television kautta lähetysaikana ja 57 prosenttia katselee ohjelmia tallennettuna.

Kyselyssä selvitettiin myös minkälaiset television lisäpalvelut kiinnostavat kuluttajia. Lisäpalveluista eniten kiinnostusta keräsivät ohjelmakirjasto (59 %), ajansiirto (54 %), mahdollisuus käyttää televisiota internetinä (44 %), etätallennus (43 %) sekä elokuvien vuokraus suoraan televisiosta (40 %).

Myös laajakaista-televisio kiinnostaa yhä useampaa television katselijaa. Soneran kuluttajalaajakaista- ja tv-liiketoiminnasta vastaavan johtajan Jussi Salmisen mukaan laajakaista-TV -asiakkaiden määrä kasvaa koko ajan ja sen käyttäjät käyttävät IPTV-palveluita entistä aktiivisemmin.

”Laajakaista-TV on seuraavan sukupolven TV-ratkaisu, joka nykytahdilla tulee kolmessa vuodessa ohittamaan maanpäällisen ja kaapeli-TV käyttäjien määrän”, sanoo Salminen.

TNS Gallupin kyselyyn vastasi yli 2000 suomalaista.