TVLG, Philips ja Sharp ovat ilmoittaneet aloittavansa yhteisen älytelevisioalustan kehittämisen. Yhteistyön avulla valmistajat tulevat mahdollilstamaan samojen sovellustn käytön kaikkien kolmen valmistajan televisioissa.

Valmistajat aikovat tuoda aluksi tarjolle HTML5-, CE-HTML- ja HbbTV-tekniikoihin perustuvat kehitystyökalut, joiden avulla sovelluskehittäjät voivat luoda helposti kaikissa televisioissa toimivia ohjelmia. Yhteenliittymä kutsuu myös muita valmistajia liittymään mukaan yhteisen sovellusalustan suunnitteluun.

Kaikki suuret valmistajat haluavat tuoda televisioihinsa sovelluksia tulevaisuudessa. Samsung tarjoaa jo nyt yli 900 erilaista sovellusta älytelevisioihinsa ja tuhannen sovelluksen raja tullee menemään rikki vielä tässä kuussa. Esimerkiksi Viasatin videovuokrauspalvelu Viaplay ja YouTuben 3D-elokuvat toimivat nyt suoraan Samsungin televisioissa.

Myös Google aikoo lisätä Google TV -laitteidensa sovellustarjontaa piakkoin, sillä se aikoo mahdollistaa Android Marketin käytön suoraan televisioilla sekä muilla laitteillaan lähiaikoina.