PiratismiAsianajotoimisto Hedman Partners on lähettänyt kesästä lähtien tuhansia korvausvaatimuksia tiedostojen jakamisesta epäillyille henkilöille. Korvausvaatimuksissa on vaadittu epäiltyä maksamaan 600-3000 euron korvaukset ja näin välttämään mahdolliset oikeuskäsittelyt.

Nyt Hedman Partners on haastanut kolme korvausvaatimuksen saanutta henkilöä oikeuteen ja oikeuden kautta vaaditaan huomattavasti suurempia summia. Korvausten lisäksi syytetyt voivat joutua hävitessään maksamaan myös oikeudenomistajien oikeudenkäyntikulut.

Kolme ensimmäistä oikeustapausta ovat vasta alkua, sillä asianajotoimisto aikoo haastaa oikeuteen myös lisää henkilöitä, jotka eivät ole maksaneet alkuperäistä korvauspyyntöä tai ollut muutoin yhteydessä asianajotoimistoon. Hedman Partners aikoo myös tehdä joistain oikeustapauksista esimerkkejä myöhemmille tapauksille.

Jaettujen elokuvien tai sarjojen jaksojen määrällä ei ole väliä, sillä oikeuteen aiotaan haastaa sekä enemmän jakaneita, että vain pari jaksoa jakaneita henkilöitä. Esimerkiksi Popcorn Timen käyttö tai torrenttien lataaminen saattaa johtaa korvauskirjeiden saamiseen ja pahimmillaan jopa oikeuteen saakka.