Yle AreenaYle Areenan mobiili- ja älytv-versiot ovat osanneet jo jonkin aikaa suositella käyttäjille katsottavaa älykkäämmin ja nyt tämä ominaisuus on tullut myös Areenan web-versioon. Areenan etusivulla olevat suositellut ohjelmat perustuvat toimituksen valintoihin, mutta uudituksen myötä listan järjestys perustuu aiemmin laitteella katsottuihin ohjelmiin. Myös näitä ohjelmia katsoneiden muiden käyttäjien katsomat muut ohjelmat vaikuttavat suositeltujen ohjelmien listan järjestykseen.

Suosittelualgoritmi on sidottu tällä hetkellä vain laitteen käyttöhistoriaan ja muiden samoja ohjelmia katsoneiden käyttäjien katseluhistoriaan. Tämän vuoksi suositukset voivat olla samalla käyttäjällä erilaisia käytettäessä Areenaa eri laitteita. Suosittelualgoritmi tulee myöhemmin käyttämään hyväkseen Yle tunnuksella sisäänkirjautuneen käyttäjän kaikilla laitteilla tapahtuvaa katselua pelkän yhden laitteen käyttöhistorian sijaan.

Uutta suosittelualgoritmia testattiin ennen virallista julkaisua näyttämällä osalle käyttäjistä toimituksen luoma suosituslista ja osalle algoritmin muokkaama lista. Tulosten mukaan algoritmin järjestämän listan käyttäjät käynnistivät yli 30% enemmän ohjelmia Areenasta.