TTVKTekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) avasi helmikuussa piraattilahti.fi -sivuston, jossa se markkinoi lailllisia elokuva- ja musiikkipalveluita. TTVK kertoo nyt markkinointitempauksensa onnistuneen yli odotusten, sillä sivuilla on käynyt vajaan kahden kuukauden aikana yli 200 000 yksittäistä kävijää.

TTVK:n piraattilahti.fi -sivusto sai paljon julkisuutta heti palvelun avaamisen jälkeen, sillä kopiointia vastustava TTVK oli itse kopioinut sivustonsa css-tyylitiedoston suoraan Pirate Bayn sivustolta. Kopioinnin seurauksena useat kotimaiset uutispalvelut keräsivät aiheesta kirjoitetuille uutisilleen tuhansia lukijoita. Uutinen levisi myös ulkomaille, sillä useat ulkomaiset uutispalvelut kirjoittivat myös aiheesta.

Näin ollen uskonkin, että suurin osa piraattilahti.fi -sivustolla käyneistä henkilöistä on vieraillut sivuilla vain katsomassa mitenkäs se TTVK oikein rikkoikaan tekijänoikeuksia käyttämällä Pirate Bayn sivuilta varastettua css-tyylitiedostoa. Luultavasti vain harvat sivustolla vierailleet kävijät ovat oikeasti kiinnostuneet laillisista latauspalveluista.