TVkaistaTVkaistan avulla voidaan tallentaa kaikki suomalaisten ilmaiskanavien ohjelmat automaattisesti yhtiön palvelimille. TVkaista on kertonut jokaisella käyttäjällä olevan palvelintiloissa oma digiboksi, jolloin palvelu vastaa jossain määrin normaalin digiboksin käyttöä.

Nyt on paljastunut, että TVkaistalla on ollut kulissikonehuoneessa 2996 erillistä tallentamiseen kykenemätöntä kytkintä, jotka eivät olleet edes kytkettyinä sähköverkkoon tai internetiin. Tavarantarkastaja on saatu virheellisten tietojen avulla kirjoittamaan raportti, jonka mukaan jokaisella TVkaistan asiakkaalla olisi oma tallennin yhtiön kulissikonehuoneessa.

Asia tuli esille Helsingin käräjäoikeudessa, jossa käsitellään TVkaistaa koskevaa rikosjuttua. Asian poliisitutkinta alkoi vuonna 2009, jolloin Yle, MTV, Sanoma, Av-tuottajien tekijänoikeusyhdistys Tuotos ry, Kopiosto, Teosto ja Musiikkituottajat – IFPI Finland jättivät TVkaistan toiminnasta tutkintapyynnön, koska TVkaista ei ole hankkinut oikeudenhaltijoilta lupaa käyttää ohjelmasisältöjä.

Haastehakemuksen mukaan TVkaistan kaksi suurinta omistajaa, sekä heidän neuvonantaja saivat syytteen tekijänoikeusrikoksesta ja törkeästä petoksesta. Kaksi pääomistajaa ovat myös syytettyinä teollisoikeusrikoksesta. Tapauksen korvausvaatimukset ovat noin 2,4 miljoonaa euroa.

Normaaliin digiboksiin verrattuna TVkaista tallentaa 13 kanavan kaikki ohjelmat automaattisesti ja tallenteita on voinut katsella palvelimen kautta 4 viikkoa, jonka lisäksi tallenteet voidaan myös kopioida omalle tietokoneelle.