TVkaistaKonkurssiin ajautuneen TVkaistan verkko-osoite poistettiin käytöstä perjantaina ja nyt palvelun ylläpito on kertonut Facebookissa työstävänsä uutta telkkarista.com -suoratoistopalvelua. Uusi palvelu on vielä selvästi raakile, mutta näyttäisi siltä, että se tulee korvaamaan TVkaistan tulevaisuudessa.

Tällä hetkellä uuden palvelun testiversiolla voidaan katsella ilmaiseksi MTV3:n, Nelosen, Subin, Jimin, TV5:n, Kutosen, Foxin sekä Avan livelähetyksiä. Lähetykset ovat katsottavissa suoraan nettisivujen kautta tai VLC-videotoistimen avulla. Lähetyksiä voidaan seurata myös hitailla nettiyhteyksillä, mutta paras alkuperäisen lähteen laatu on tarjolla vain VLC:n käyttäjille.

Palvelun usein kysytyt kysymykset osiossa on kysymys: Kuka on palvelun takana? Vastauksessa pyydetään kysymään asiaa toimitusjohtajalta, kunhan hän joskus ilmestyy. Mahdetaankohan tällä viitata TVkaistan kadoksissa olevaan toimitusjohtajaan, jota ei ole saatu osallistumaan edes oikeuskäsittelyyn.

Palvelusta löytyy tieto © 2013 – 2014 Flying Cows Inc. Tällaista yritystä ei kuitenkaan näytä olevan olemassa. Sen sijaan Flying Cows Inc. oli 90-luvulla toimiva kansainvälinen demoryhmä, joka teki demoja Amigalla. Ryhmässä on ollut mukana myös ainakin yhdeksän suomalaisjäsentä.

Telkkarsta.com -palvelu sijaitsee ruotsalaisen palveluntarjoaja Prq:n palvelimilla. Prq:n on perustanut kaksi Pirate Bayn alkuperäistä perustajaa ja yhtiö tarjoaa palvelintilaa monille kiistanalaisille verkkosivustoille.

Alkuperäinen TVkaista oli oikeudenhaltijoiden mielestä laiton, sillä se ei olisi saanut tallentaa asiakkaiden ajastuksia verkkoon. Näinollen myöskään uusi palvelu ei luultavasti ole hankkinut tai saa hankittua tulevaisuudessa lupaa verkkotallennukselle. Myös suorien lähetysten välittäminen netin kautta on luultavasti kiellettyä. Esimerkiksi Maxivision joutui poistamaan suorien lähetysten katsomismahdollisuuden Facebook-sivultaan pari vuotta sitten.

Jos uusi Telkkarista.com toimii laittomasti, niin käyttäjien kannalta se ei ole kuitenkaan ongelma. Suomen lain mukaan on laillista katsella videoita laittomista streamingpalveluista, kunhan videoita ei tallenneta käyttäjän koneelle, eikä käyttäjä jaa niitä eteenpäin vertaisverkon kautta. Myös maksullisten laittomien streamingpalveluiden käyttö on laillista.