TVkaistaTVkaista-palvelu avattiin testikäyttöön jo vuonna 2006 ja sillä voitiin tallentaa 15 maksuttoman suomalaisen televisiokanavan kaikki ohjelmat neljän viikon ajalta. TVkaistalla ei kuitenkaan ollut oikeudenhaltijoiden lupaa tallennuspalvelulle ja Helsingin käräjäoikeus totesikin sen laittomaksi palveluksi syksyllä 2015.

Käräjäoikeus tuomitsi TVkaistan entisen toimitusjohtajan 11 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen tekijänoikeusrikoksesta sekä kavalluksesta. TVkaistan entinen tekninen johtaja tuomittiin seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen tekijänoikeusrikoksesta sekä teollisoikeusrikoksesta. Yhtiötä auttaneen lakimiehen syytteet ja korvausvaatimukset hylättiin.

Kaikki osapuolet valittivat tuomiosta hovioikeuteen ja valmisteluistunnossa selvisi, että tuomitut valittavat käräjäoikeuden kaikista tuomioista. Tämän vuoksi hovioikeuden käsittelystä tulee käräjäoikeuden kopio, sillä kaikki todeistelut joudutaan käymään uudelleen läpi. Hovioikeuskäsittelyyn onkin varattu aikaa viisi viikkoa ja näillä näkymin se alkaa maaliskuun 20. päivä.