SM-liigaUusi urheilukanava, URHOtv, kertoi toukokuussa saaneensa jääkiekon maksu-tv oikeudet, vaikka asia ei ollutkaan vielä silloin varma. Nyt oikeuksien siirtyminen on kuitenkin varmistunut ja syksyllä aloittava URHOtv aikoo lisätä merkittävästi suorana lähetettävien otteluiden määrää. URHOtv tavoittelee mahdollisimman laajaa ja valtakunnallista näkyvyyttä antenni-, kaapeli- ja satelliittikotitalouksille. URHOtv aikoo levittää ohjelmiaan PlusTV:n kanavapakettien kautta ja alustava yhteistyösopimus on jo solmittu.

URHOtv-kanavan omistaa Parsifal Sport Oy ja pääomistajana on Peter Ekelund. ”Tavoitteenamme on rakentaa URHOtv:stä Suomen johtava maksullinen urheiluun keskittyvä tv-kanava. Siksi onkin luonnollista, että todella halusimme jääkiekon SM-liigan otteluoikeudet itsellemme”, kertoo Ekelund.

SM-liigaa nähdään myös ilmaiseksi ensi kaudella, sillä mainosrahoitteiset tv-oikeudet säilyvät edelleen Nelosella. Nelonen tulee näyttämään ensi kaudella kuukauden ottelun, sekä välierä- ja finaaliotteluita.