YouTubeGoogle on julkaissut uuden YouTube Go -sovelluksen, joka mahdollistaa YouTuben videoiden katselun parhaimmillaan jopa ilman nettiyhteyttä. YouTube Go tullaan julkaisemaan aluksi Intiassa, missä mobiilinetti ei välttämättä toimi kovinkaan hyvin.

YouTube Go:n avulla videoita voidaan tallentaa offline-katselua varten hitaillakin yhteyksillä esimerkiksi yön aikana. Uudella sovelluksella voidaan myös kopioida videoita kavereilta Bluetooth-yhteydellä käyttämättä lainkaan nettiyhteyttä.

Myös videon laatua voidaan vaihtaa helposti ja sitä myötä käytettävän nettiyhteyden ja tallennustilan määrää voidaan säästellä. YouTube Go pyrkii vähentämään turhaa netinkäyttöä myös näyttämällä halutessa pienen esikatseluvideon ennen kuin varsinaista videota aletaan lataamaan. Esikatseluvideon avulla käyttäjä voi päättää kannattaako kyseisen videon katseluun käyttää rajallista nettiyhteyttä.

Sovellusta voi käyttää tällä hetkellä vasta Intiassa ja sielläkin vain YouTuben testiohjelmaan rekisteröityvät henkilöt saavat sen käyttöönsä. Sovellus tullaan julkaisemaan laajemmalle yleisölle vasta ensi vuonna, mutta vielä ei ole tiedossa tuleeko sovellus koskaan esimerkiksi suomalaisten käyttäjien saataville.