PlusTVTV Viihde lopettaa toimintansa, joten PlusTV on jäämässä ainoaksi antenniverkossa toimivaksi UHF-alueen maksutelevisio-operaattoriksi. DVD Plazan keskustelualueen käyttäjä huomasi kaikkiin salattuihin antenniverkon kanaviin tulleen Conaxin lisäksi tieto myös Viaccess-salauksesta.

Viaccess-salauksen ilmaantuminen herättää monia kysymyksiä. Kenties jokin uusi Viaccess-salauksen käyttöön otettava maksutelevisio-operaattori on tulossa UHF-alueelle tai ehkä PlusTV suunnittelee Viaccess-salauksen käyttöönottoa Conax-salauksen lisäksi. Viaccessin käyttöönottoa PlusTV:n kanavilla puoltaa se, että yhtiön pääomistaja Teracom Group käyttää Ruotsissa ja Tanskassa Viaccess-salausta.

Viaccess-salauksen mahdollinen tulo Suomen maksukanavamarkkinoille herättää myös laitteisiin liittyviä kysymyksiä. Ilmeisesti tällä hetkellä myytävät Antenna Ready HD -boksit eivät tue Viaccess-salausta, joten Viaccess-salauksella salattuja kanavia niillä ei ehkä voisi katsella.

PlusTV:llä on 250 000 asiakasta, joita ei varmaankaan pakotettaisi uusimaan laitteitaan ihan heti. Kenties PlusTV tuo HD-kanavat vain Viaccess-laitteille ja vanhoilla Conax-laitteilla voisi katsella edelleen normaalitarkkuuden SD-kanavia.