MPEGMoving Picture Expert Group (MPEG) on julkaissut High Efficiency Video Coding  (HEVC) -standardin ensimmäisen luonnoksen. Uudella HEVC-pakkaustavalla pakatut videot pakkautuvat noin kaksi kertaa pienempään tilaan verrattuna esimerkiksi Suomenkin HD-kanavien pakkauksessa käytettyyn H.264/AVC -pakkaustapaan.

HEVC-standardin on tarkoitus korvata MPEGin nykyiset antenni-, kaapeli- ja satelliittilähetyksissä käytetyt pakkausmenetelmät tulevaisuudessa. HEVC-standardin mukaisten videoiden uskotaan leviävän ensimmäisenä mobiilipuolelle ja myöhemmin televisioihin. Ensimmäisten teknologiaa käyttävien laitteiden odotetaan tulevan markkinoille jo ensi vuonna.

HEVC-pakattuja kanavia mahtuisi kanavanippuihin tuplamäärä verrattuna nykyisiin HD-kanaviin ja moninkertaisesti verrattuna nykyisiin normaalitarkkuuden SD-kanaviin. Toisaalta tulevaisuudessa 3D ja Ultra High Definition Television (UHDTV) -kanavien kaistantarve tulee olemaan moninkertainen verrattuna nykyisten kanavien kaistantarpeeseen ja HEVC-pakkaus tulee auttamaan näiden uusien kanavien pakkaamisessa tarvittavan pieneksi.

HEVC-standardi tunnetaan myös nimellä H.265 ja sen käyttöönotto vaatii jälleen uudet laitteet. Allekirjoittaneella ei tosin ole vielä edes yhtään laitetta, jolla voisi vastaanottaa antenni- tai kaapeliverkkojen HD-kanavia.