Yle AreenaYlen kanavien suorat lähetykset ovat tästä päivästä lähtien teräväpiirtomuodossa myös Yle Areenassa. Yle TV1, Yle TV2, Yle Fem ja Yle Teema näkyvät tästä lähtien Areenassa parhaimmillaan 1280 x 720 -resoluutiolla ja kuvataajuus on 30 fps. Yle Areena tiputtaa näytetyn videon resoluutiota ja laatua automaattisesti, jos nettiyhteys ei riitä teräväpiirtokuvan esittämiseen. Näitä alempia laatuja kerrotaan olevan laitteesta ja streamaustavasta riippuen kolmesta kuuteen.

Yle kertoo Areenan videoiden bitraten olevan 2700 kbps, joka on ikävä kyllä selvästi pienempi kuin televisiolähetysten bitrate. Ylen teräväpiirtokanavien bitrate (video- ja äänistream) television kautta näytti pikaisen testin perusteella olevan keskimäärin noin 8000 kbps ja vanhojen SD-kanavienkin bitrate näytti olevan 3700 – 4000 kbps. Näin ollen Areenan suorien lähetysten kuvanlaatu on edelleen paljon heikompaa, kuin television kautta katsottaessa. Areenan HD-lähetysten bitrate on jopa huonompi, kuin television vanhojen SD-kanavien bitrate.

Yle Areenan bitrate näytti testieni perusteella olevan kiinteä 2700 kbps, joten nopeampitempoisissa kohtauksissa kuva heikkenee selvästi ja saatttaa pikselöityä.

Muutos koskee tällä hetkellä vain suoria lähetyksiä. Yle Areenan tallenteiden laatu nostetaan HD-tasolle myöhemmin kevään aikana. Yle Areenan paras HD-laatuinen kuva on katsottavissa tietokoneen lisäksi Android- ja iOS-laitteilla. Paras laatu tullaan lisäämään myöhemmin myös Windows Phone 8 -laitteisiin. Yle kertoi myös lisäävänsä tulevaisuudessa aidosta teräväpiirrosta kertovan tiedon ohjelmaoppaaseensa.