NetflixMTV Median toimitusjohtaja Heikki Rotko on jo aiemmin ilmoittanut, ettei yhtiö aio tehdä yhteistyötä Suomeen tulevan Netflix-videopalvelun kanssa. ”Emme tule antamaan heille yhtään sympatiapistettä vaan potkitaan munille niin paljon kuin pystytään”, kertoi Rotko viime viikolla.

Nyt myös Yle ja Nelonen ovat ilmoittaneet, etteivät nekään tule tekemään yhteistyötä Netflixin kanssa. ”Netflix on lähestynyt meitä. Meidän asenteemme on, että Yle ei lähde tekemään Areena-tyyppistä netti-tv-palvelua Netflixin kanssa. Mitään neuvotteluja ei ole käynnissä”, kertoi Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo Digitodaylle.

Nelosen online-päällikkö Kai Taka-Ahon mukaan Netflix voi tyytyä esittämään palvelussaan ainoastaan jo televisiossa nähtyä sisältöä. ”Ainakaan minun tiedossani ei ole, että he olisivat tilanneet sisältöjä tuotantoyhtiöiltä”, sanoi Taka-Aho.

MTV Median Rotko ei tunnu ymmärtävän millaisen kilpailijan se on saamassa Netflixistä. ”Ilman muuta on-demandin kysynnän kasvua pitää analysoida. Toisaalta MTV3:lla on jo oma Katsomo-palvelu. Jos katsoo Katsomon latausmääriä, niin olemme merkittävä toimija myös on-demand-televisiossa”, sanoi Rotko It-viikolle.

Henkilökohtainen mielipide on se, että MTV:n Katsomo on vain nettitelevisio, joka tarjoaa ohjelmia surkealla laadulla vain selaimen ja  joidenkin mobiilisovellusten kautta. Netflixin palvelua voidaan sen sijaan käyttää tietokoneen lisäksi muun muassa uusilla televisioilla, Blu-ray -soittimilla, pelikonsoleilla, joillakin mediatoistimilla sekä älypuhelimilla ja tableteilla.