HD readyYle HD -kanava on tähän saakka näkynyt salaamattomana DNA:n kaapeliverkoissa. Ylen HD-kanava muuttuu kuitenkin DNA:n aiemman ilmoituksen mukaisesti salatuksi tänään 24.5.2011. Aiemmasta ilmoituksesta poiketen kanava ei tule kuitenkaan vaatimaan korttilinkitystä DNA:n kaapeliverkossa.

Päivitys 25.5.2011: DNA on päivittänyt tiedotettaan ja uuden tiedon mukaan linkitys vaaditaankin, jos katselulaite tukee korttilinkitystä.

Korttilinkityksestä luopuminen helpottaa monen Yle HD -kanavan katsojan elämää, sillä linkitys on monesti tehnyt katselusta liian hankalaa. Joissain tapauksissa laitteetkaan eivät ole toimineet oikein linkityksen kanssa, joten kanavaa ei ole välttämättä saatu näkymään ollenkaan. DNA tulee kuitenkin vaatimaan katselukortille linkityksen kaapeliverkossaan, jos kortille on tilattu maksullisia HD-kanavia.

Kaikki DNA:n kaapeliverkon ilmaiset HD-kanavat tulevat myöhemmin siirtymään salatuiksi Yle HD-kanavan tavoin. Ilmaisten HD-kanavien salauksen aikataulu ei ole vielä tiedossa.