Yle HDYlen uuden tv-jakelulinjauksen mukaan yhtiö tarjoamaan kaikki neljä kanavaa myös teräväpiirtona viimeistään ensi vuoden alkupuolella. Muutoksen ideana on edistää HD-tekniikan käyttöönottoa Suomessa. Ylen tavoitteena voi myös olla Yle Teema ja Yle Fem -kanavien katsojamäärän kasvattaminen tarjoamalla näiden kanavien ohjelmat myös teräväpiirtolaatuisena.

”Television kehitys vie kohti laadukkaampaa ja elämyksellisempää kuvaa. Suomalainen yleisö odottaa, että se pääsee nauttimaan tästä kehityksestä”, sanoo Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo.

Yle aikoo tarjota HD-kanavansa antenni-, kaapeli- ja IPTV-jakelijoille ja yhtiön ensisijainen tavoite on saada kanavansa laajaan jakeluun heti ensi vuodesta lähtien ainakin kaapelioperaattoreiden kautta.

Yle aikoo tuottaa lähes kaikki omat ohjelmat teräväpiirtona vuonna 2015 ja muualta hankittavat ohjelmat ostetaan aina mahdollisimman hyvälaatuisina versioina.

Päivitys 4.10.2013 klo 14:26: Ylen HD-kanavat aiotaan tuoda tarjolle viimeistään Sothsin olympialaisten alkuun mennessä ja teräväpiirtokanavien lisäksi Yle aikoo tarjota myös monikanavaäänet.