Muun muassa verkkokaupastaan, Kindle-lukulaitteestaan ja Fire-tableteistaan tunnettu amerikkalainen monialayritys Amazon.com tiedottaa ostavansa pelivideoiden suoratoistopalvelu Twitchin. Twitch Interactive pyöri ostohuhuissa pitkin kesää, mutta potentiaalisena ostajaehdokkaana pidettiin pääasiassa toista internetjättiä Googlea.

Ilmeisesti kauppasopimuksesta ei kuitenkaan päästy Googlen kanssa yhteisymmärrykseen, tai Amazon todettiin paremmaksi kumppaniksi.  Google-huhujen aikaan ilmassa pyöri miljardin dollarin myyntihinta, mutta lopullinen Amazonin tarjoama summa on 970 miljoonaa dollaria. Sopimus menee vielä Yhdysvaltain kilpailuviranomaisten vahvistettavaksi.

Amazonin toimitusjohtaja Jeff Bezos kommentoi tuoreeltaan Twitch-kauppaa.

Pelaamisen katsominen ja suorana lähettäminen on maailmanlaajuinen ilmiö ja Twitch on luonut alustan, joka tuo yhteen kymmeniä miljoonia ihmisiä, jotka katsovat miljardeja sitä miljardeja minuutteja kuussa – Valven The International -turnauksesta Mario-pelien maailmanennätyksien rikkomiseen ja E3:n kaltaisiin konferenssehin. Ja ällistyttävintä on se, että Twitch on vain kolmevuotias yritys.

Amazon uskoo vahvasti pelaamiseen ja on tehnyt muitakin pelialaan liittyviä ostoksia viimeaikoina. Yhtiö kaappasi itselleen nykyään Amazon Game Studiosina tunnetun Double Helixin ja panostaa vahvasti Fire-pelialustaansa.

Myös Twitchin toimitusjohtaja Emmett Shear on luonnollisesti tyytyväinen sopimuksen syntymiseen.

Amazon ja Twitch pitävät asiakaskunnan etusijalla ja uskovat pelaamisen hienoon tulevaisuuteen. Voimme tehdä osana Amazonia vielä enemmän käyttäjäkuntamme hyväksi. Voimme luoda uusia työkaluja ja palveluita nopeammin yhdessä kuin itsenäisesti. Muutos tuo upeita asioita yhteisöllemme ja auttaa meitä esittelemään Twitchiä uusille ihmisille ympäri maailman.”

Twitchin brändin ja tekniikan uskotaan laajentuvan Amazonin alaisuudessa seuraavaksi myös pelaamisen ulkopuolelle, mistä kielii esimerkiksi Justin.tv:n aiempi alasajo.