Vuokrasin pitkästä aikaa elokuvan DVD:llä, sillä en muistanut kuinka ärsyttävää DVD-elokuvien katsominen on. Elokuvana oli Kauhea kankkunen 2 ja ensimmäisenä levyn toiston alettua tuli tietenkin kopiointivaroituksia, joita ei voi ohittaa mitenkään. Sen jälkeen tuli mainoksia muista elokuvista, jotka sai sentään ohitettua tällä kertaa. Tähän mennessä ei ollut vielä mitään ihmeellistä, sillä näinhän kaikki DVD:t toimivat. Mutta ärsyttäväähän turhien kopiointivaroitusten ja mainosten katselu on, siitä ei pääse mihinkään.

Elokuvan alun jälkeen törmäsin kuitenkin vielä paljon ärsyttävämpään ominaisuuteen, mitä ei ole muistaakseni ennen osunut kohdalleni. Elokuvan tekstityksen ylin rivi oli suomea ja alin ruotsia, eikä ruotsia saanut mitenkään piilotettua. Voin kertoa, että otti päähän ja ihmettelenkin miksi ihmeessä elokuvayhtiöt haluavat ärsyttää katsojia näillä idioottimaisuuksilla ja vielä ihmettelevät miksi piratismi on niin suosittua? Tämä kokemus sai minut jälleen kerran harkitsemaan piraatiksi ryhtymistä.

Vuokraelokuvien hakeminen jo sinällään on kamalaa, sillä niiden hakemiseen ja palauttamiseen kuluu aikaa. Toki myös elokuvan lataaminen verkosta kestää jonkin aikaa, mutta elokuviahan voisi ladata jo ennakkoon muutaman tai vaikka enemmänkin. Myös tekstitysten haku piraattielokuviin kestää hieman, mutta yleensä sopivat ja hyvin käännetyt tekstitykset löytyvät parissa minuutissa. Ja mikä tärkeintä, näissä tekstityksissä ei ole mukana mitään ruotsinkieltä.

Netistä löytyy myös laillisia vuokrauspalveluita, mutta yleensä ne toimivat vain tietokoneella tai vain parilla eri laitteella, joten niiden käyttökään ei tulisi kysymykseen meidän tapauksessamme. Maksukanavien tilaaminen olisi yksi mahdollisuus, mutta käyttämäni Maxivision ei anna tallentaa oikeastaan mitään elokuvakanavia. Kanavien verkkotallennus on estetty ohjelmayhtiöiden toimesta, eikä tilanteeseen ole tulossa parannusta. Toinen syy miksen halua käyttää maksullisia elokuvakanavia on niiden järjetön hinta, sillä katselemme uusia elokuvia melko harvoin.

Miksi ihmeessä en ryhtyisi piraatiksi ja hankkisi elokuvia helposti ja kätevästi netistä? Pirate Bayn käyttöä yritetään estää, mutta netissä on monen monia muitakin palveluita, joista elokuvat löytyisivät tosi helposti. Ja itse asiassahan niitä löytää myös suoraan Googlen hakukoneellakin. Laittomista latauksista voi tosin joutua maksamaan korvauksia tulevaisuudessa, mutta omien latausten piilottaminen onnistuu todella helposti esimerkiksi VPN-palveluiden avulla.