AntenniLähes kaikki antenniverkon verkkotoimiluvat ovat voimassa vuoden 2016 loppuun saakka. Vuodesta 2017 lähtien antenniverkossa on tarkoitus käyttää enimmäkseen DVB-T2 -tekniikkaa ja asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru kertoi tänään, että uuden sekä vanhan lähetystekniikan mukaisten kanavanippujen määrät päätetään jo vuonna 2014.

Ministeri Kiurun mukaan on tärkeää, että aikataulu on tiedossa hyvissä ajoin, jotta alan toimijat voivat ennakoida muutokset ajoissa. Kiuru esitteli jo viime vuoden toukokuussa luonnoksen televisiolähetysten tulevaisuudesta. Luonnoksen mukaan nykyisillä normaaliresoluution DVB-T -virittimen omaavilla digibokseilla ja televisioilla voisi katsoa enää muutamaa kanavaa vuoden 2016 jälkeen.

Aiemmin esitellyn luonnoksen mukaan vain kaksi kanavanippua jäisi normaalitarkkuutta lähettävän DVB-T -tekniikan käyttöön vuoden 2016 jälkeen. Nämä SD-muodossa lähetettävät kanavat esittäisivät Yleisradion ja niin sanottujen yleisen edun ohjelmiston kanavien ohjelmia. Näiden kanavien ohjelmat voidaan esittää myös vastaavilla teräväpiirtotarkkuuden kanavilla.

Tällä hetkellä antenniverkon verkkotoimiluvat on jaettu kolmelle yhtiölle, jotka ovat Digita, Anvia sekä DNA.