The Pirate BayHelsingin käräjäoikeus on määrännyt DNA:n ja Soneran estämään asiakkaidensa pääsyn Pirate Bayn sivustoille. DNA on nyt arvioinut eston astuvan voimaan noin elokuun alussa, jolloin se tulee estämään asiakkaidensa pääsyn käräjäoikeuden ilmoittamissa osoitteissa toimiville Pirate Bayn sivustoille.

Käräjäoikeus on määrännyt DNA:n ja Soneran estämään asiakkaidensa pääsyn seuraaville sivuille: baiedespirates.be, codedsky.com, depiraatbaai.be, hublist.org, kaboooom.in, kaboooom.info, kaboooom.net, kaboooom.org, piratebay.am, piratebay.cc, piratebay.gl, piratebay.mu, piratebay.net, piratebay.org, piratebay.se, piratebay.so, piratebay.tw, piratebay.vc, piratebay.vg, promobay.org, shazoom.in, themusicbay.com, themusicbay.net, themusicbay.org, thepiratebay.am, thepiratebay.com, thepiratebay.gl, thepiratebay.la, thepiratebay.net, thepiratebay.se, thepiratebay.tw, thepromobay.info, thepromobay.net, yahwroom.in, yahwroom.info, yahwroom.net ja yahwroom.org.

Pirate Bayn käyttö tulee olemaan estettyä myös seuraavien ip-osoitteiden kautta: 194.71.107.15, 194.71.107.80, 194.71.107.81, 194.71.107.82 ja 194.71.107.83.

Pirate Bay on ottanut käyttöön uusia ip-osoitteita aina uusien estojen jälkeen, joten oletettavasti Pirate Bayn käyttö tulee onnistumaan ip-osoitteessa 194.71.107.84, kunhan DNA ja Sonera käynnistävät eston.

Elisa ja Saunalahti joutuivat estämään omien asiakkaidensa pääsyn Pirate Bayn sivustoille jo tammikuussa. Tämän jälkeen Pirate Bayn käyttö on onnistunut uusien ip-osoitteiden lisäksi monien proxy-sivustojen kautta, joita löytyy muun muassa PirateReverse.info -sivustolta. Pirate Bayn käyttö onnistuu myöskin helposti käyttämällä Opera-selaimen turbo-ominaisuutta tai vaikka suomalaiselta kuullostavan www.piraattilahti.org -sivuston kautta.