The Pirate BayHelsingin käräjäoikeus määräsi lokakuun lopussa uhkasakon uhalla Elisan estämään asiakkaidensa pääsy Pirate Bayn sivustoille. Elisa valitti asiasta Helsingin hovioikeuteen, mutta joutui silti taipumaan ulosottoviranomaisen tekemän täytäntöönpanomääräyksen vuoksi. Elisan ja Saunalahden asiakkaat eivät näinollen enää pääse Pirate Bayn sivustoille.

Tämä esto ei tietenkään estä Elisan tai Saunalahden asiakkaita pääsemästä Pirate Bayn sivuille. Eston voi mahdollisesti kiertää muuttamalla tietokoneen tai reitittimen DNS-asetuksia. Esimerkiksi Googlen DNS:n käyttö voi ehkä mahdollistaa Pirate Bayn käytön jatkossakin. Toinen yleisesti tunnettu ja varmasti toimiva vaihtoehto eston kiertämiseksi on VPN:n käyttö.

Nämä keinot ovat varmasti kaikkien vähänkään aihetta seuraavien tiedossa ja niitä onkin jo käytetty monissa maissa, joissa on yritetty estää pääsy Pirate Bayn kaltaisille sivustoille.

Helpoiten Pirate Bayn käyttö onnistuu kuitenkin käyttämällä osoitetta malaysiabay.org, jota ei ole estetty.

Elisa on estänyt pääsyn seuraaviin osoitteisiin: thepiratebay.org, www.thepiratebay.org, depiraatbaai.be, www.depiraatbaai.be, piratebay.am, www.piratebay.am, piratebay.net, www.piratebay.net, www.piratebay.no, piratebay.no, piratebay.se, www.piratebay.se, suprnova.com, www.suprnova.com, themusicbay.com, www.themusicbay.com, themusicbay.net, www.themusicbay.net, themusicbay.org, www.themusicbay.org, thepiratebay.am,www.thepiratebay.am, www.thepiratebay.com, thepiratebay.com, thepiratebay.gl, www.thepiratebay.gl, thepiratebay.net, www.thepiratebay.net, www.thepiratebay.se, thepiratebay.se, www.piraattilahti.fi, piraattilahti.fi ja thepiratepay.org.nyud.net.

Lisäksi seuraavat IP-osoitteet on estetty: 194.71.107.15, 194.71.107.19 ja 194.71.107.18.