FlixmoreElokuvia ilmaiseksi tarjoava suomalainen Flixmore-palvelu aloitti toimintansa ilmeisesti eilen ja elokuvapalvelun kehittäneen Mikko Vapaavuoren mukaan palvelu on laillinen. Vapaavuoren mukaan suurin osa sivustolta löytyvistä elokuvista linkitetään 123Movies-palvelusta, eikä Flixmore itsessään jaa elokuvia käyttäjille.

Myöskään lähteenä käytetty 123Movies ei sisällä elokuvien tiedostoja, vaan sekin linkittää muualla oleviin elokuviin. Vapaavuoren mukaan elokuvalinkkien jako on täysin sallittua, eikä hänen palvelimensa osallistu elokuvien esittämiseen. ”Jos luvatta jaetaan omalla palvelimella kamaa, niin se on laitonta totta kai”, sanoo Vapaavuori.

Myös EU:n tuomioistuin on Vapaavuoren kannalla, sillä sen mukaan julkisista lähteistä löytyvän sisällön upottaminen toisille verkkosivuille on luvallista riippumatta sisällön luvallisuudesta.

Ilmaisia elokuvia jakava palvelu kiinnostaa luonnollisesti myös TTVK:ta (Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry), jonka mukaan palvelu on laiton. TTVK seuraa nyt suostuuko Vapaavuori lopettamaan palvelunsa vapaaehtoisesti vai tytyykö TTVK:n ryhtyä toimenpiteisiin.

Käyttäjien kannalta tällaisen palvelun käyttö on sallittua, sillä ohjelmia ei jaeta eteenpäin käyttäjän koneelta, eikä niistä tehdä kopiota käyttäjän koneelle. Palvelun käyttö tapahtuu kuitenkin omalla vastuulla.