JääkiekkoSosiaalisessa mediassa on keskusteltu vilkkaasti jääkiekon MM-kisojen kameroiden sijoittelusta. Monet pelien katsojat ovat valitelleet, että kiekkoa on vaikea seurata televisioruudulta. Joidenkin kommenttien mukaan pelejä kuvaavat kamerat on sijoitettu aiempaa ylemmäs, jolloin kiekko näkyy pienempänä.

Tämä tuo allekirjoittaneen mieleen ovelan salaliittoteorian. Kenties kameroita on siirretty hieman korkeammalle tai ehkä ilmaiskanavien SD-laatuista kuvaa on sumennettu tarkoituksella, jotta ihmiset saataisiin hankkimaan maksullisia teräväpiirtokanavia. En yhtään ihmettelisi, jos otteluiden erätauoilla alkaisia pyöriä ”Onko kiekko hukassa? Hanki teräväpiirtokanavat ja näet myös kiekon” -mainoksia.

En ole ainoa, jolle tämä kysymys on tullut mieleen. ”Onko toi piippuhyllyperspektiivi kettuilua ilmaiskanavia katsoville vai mennäänkö maksupuolella ihan samoilla kameroilla”, kysellään eräässäkin Facebook-kommentissa.

Allekirjoittaneella ei ikävä kyllä ole jääkiekon MM-kisat teräväpiirtona esittäviä kanavia, joten en tiedä näkyykö kiekko paremmin HD-kanavilla. Oletko sinä verrannut näkyykö kiekko paremmin maksullisilla HD-kanavilla?