ElisaJääkiekon MM-kisjoen ottelut ovat varmasti yksi vuoden seuratuimmista televisio-ohjelmista. Tänä vuonna vain 12 kisojen ottelua on katsottavissa ilmaiskanavilta MTV3 ja Ava. MM-kisojen kaikki 64 ottelua on seurattavissa Canal+:n kautta normaalilaadulla Canal+ MM-kiekko 24/7 ja Canal+ Urheilu -kanavilla sekä teräväpiirtolaadulla Canal+ MM-kiekko 24/7 HD ja Canal+ Urheilu HD -kanavilla.

Jääkiekon MM-kisat mahdollistavat uudenlaisen kilpailun myös televisio-operaattoreiden kesken. Elisa onkin saanut neuvoteltua itselleen yksioikeuden Canal+ MM-kiekko 24/7 -kanavaan IPTV-verkoissa. Näin ollen Maxivisionin, Sonera Koti TV:n tai Lumotv:n IPTV-käyttäjät eivät voi katsella Canal+ MM-kiekko 24/7 -kanavia netin kautta.

”Laajakaista- eli IPTV-jakelussa CANAL+ MM-kiekko 24/7 -kanava on yksinoikeudella Elisa Viihteellä”, kerrotaan pienellä tekstillä Canal+:n sivulla.

Ei voi kuin ihmetellä miksi televisio-operaattorit ja kanavat haluavat tehdä erityisesti HD-kanavien seuraamisesta niin mahdottoman vaikeaa.