PiratismiTammikuussa avattiin uutuuselokuvia ilmaiseksi tarjoava suomalainen Flixmore-palvelu. Palvelu itsessään ei sisältänyt laittomia videoita, vaan sen ideana oli näyttää käyttäjille netistä valmiiksi löytyviä piraattielokuvia linkityksen avulla. TTVK (Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry) sai kuitenkin Flixmoren lopettamaan toimintansa lähes saman tien.

Euroopan unionin tuomioistuimelta on viime vuosina pyydetty usein apua vastaavissa tapauksissa, joissa pohditaan onko linkittäminen tekijänoikeusrikkomus vai ei. Julkisasiamies Melchior Watheletin Euroopan unionin tuomioistuimelle antaman ratkaisuehdotuksen mukaan linkittäminen piratoituun sisältöön ei olisi tekijänoikeusrikkomus.

Euroopan unionin tuomioistuin kommentoi ratkaisuehdotusta näin: ”Tekijänoikeuksilla suojattuun materiaaliin johtavat linkit eivät riko tekijänoikeuksia, jos sisältö on jo muutenkin vapaasti saatavilla internetissä. Linkit vain helpottavat sisällön löytymistä.”

Ratkaisuehdotus liittyy Playboyn ja blogin väliseen kiistaan ja Euroopan unionin tuomioistuimen mukaan ratkaisuehdotus pätee vain kyseiseen tapaukseen. Ratkaisuehdotuksella saattaa kutienkin olla laajoja vaikutuksia, jos samaa ratkaisuehdotusta aletaan soveltamaan esimerkiksi Flixmoren kaltaisiin tapauksiin, joissa palvelu esittää laittomasti verkossa olevia elokuvia linkittämällä niihin.