MaxivisionMaxivision on kertonut Facebook-sivullaan, ettei se ole parantamassa tai muuttamassa järjestelmiään. Tämä tarkoittaa sitä, että ainakin joitain käyttäjiä häiritsevät ongelmat ja puutteet pysyvät järjestelmässä, eikä niihin ole luvassa parannusta.

Ainoa muutos, jota Maxivision harkitsee on hyppynappien hyppyjen pituuksien muutos. Maxivision kysyy asiasta mielipidettä Facebookissa ja päättää vastausten perusteella muuttaako se hyppynappien pituuksia vai ei. Tällä hetkellä hieman yli 60 prosenttia vastaajista haluaa säilyttää nykyiset pidemmät hyppynappien pituudet. Pienempien hyppynappien puolestapuhujat haluaisivat käyttöön pienemmät hyppyjen pituudet, sillä niiden avulla mainoskatkojen ohitus olisi tarkempaa.

Allekirjoittaneen perheen mielestä Maxivisionissa on monia puutteita, jotka pitäisi korjata. Esimerkiksi tallenteiden ja ajastusten käsittelyä voisi parantaa monin tavoin. Yhtenä esimerkkinä tällä hetkellä tallentuvat tallennukset on piilotettu erilliseen menossa-välilehteen, jonka avaaminen vaatii kolme ylimääräistä napin painallusta. Kolme napin painallusta ei välttämättä tunnu pahalta, mutta Maxivisionin laitteen käyttöliittymä tahmaa ja on hidas, jonka vuoksi jokainen ylimääräinen napin painallus ottaa oman aikansa. Käyttäjän kannalta olisikin paljon parempi, jos menossa olevat ja aiemmin tallennetut ohjelmat löytyisivät samasta listasta. Käyttäjän kannaltahan on ihan sama onko ohjelma tallennettu jo aiemmin vai tallennetaanko sitä juuri sillä hetkellä.

Myös tulevien ajastusten listaus on järjestetty väärinpäin, sillä seuraavaksi ajastettavat ohjelmat löytyvät listan lopusta. Monet Maxivisionin käyttäjät ajastavat ohjelmia automaattisten tallennussääntöjen avulla, joten ajastuslistalla saattaa olla kymmeniä ohjelmia. Jos ajastuslista on pitkä, kestää käyttöliittymän tahmaamisen vuoksi jonkin aikaa kelata listan loppuun ja tarkistaa onko jokin tänään tai huomenna tuleva ohjelma ajastettu.

Jostain syystä tallenteiden poisto vaatii viiden napin painamista, vaikka loogisinta olisi mahdollistaa poisto kahdella napinpainalluksella (jälkimmäinen olisi vastaus ”haluatko poistaa” kysymykseen). Samoin tallenteen toiston aloitus vaatii kolmen napin painamista, vaikka sen voisi toteuttaa yhdelläkin napilla. Kaukosäätimen play-nappi on kuitenkin valjastettu pienen esikatselun aloittamiseksi. Pieni esikatseluruutu on kuitenkin käyttäjän kannalta täysin turha toiminto.

Mainosten ohitus kelaamalla tai hyppynapeilla aiheuttaa tekstitysten katoamisen noin kymmeneksi sekunniksi DVB-tekstitystä käyttävillä kanavilla. Tämän vuoksi muun muassa Yle- ja MTV3-kanavien tekstityksistä jää moni repliikki näkymättä mainosten ohituksen jälkeen.

Monet käyttäjät haluaisivat tallentaa tallenteita omiin kansioihinsa ja käyttää tallenteissa kirjanmerkkejä. Maxivision on pyytänyt näitä ominaisuuksia laitevalmistajalta, joka ei ole kuitenkaan lisännyt kyseisiä ominaisuuksia laitteisiinsa. Ilman kirjanmerkkejä katsottavan elokuvan toistokohta täytyy muistaa ja sinne täytyy kelata tai hyppiä hyppynapeilla. Hyppiminen tai kelaus on vaikempaa, jos elokuva on tallennettu jo muutama viikko aiemmin, sillä Maxivision siirtää tällaiset vanhemmat tallennukset hitaammalle palvelimelle, josta se joutuu kopioimaan ne pääpalvelimelle, kun joku päättää katsoa tallenteen. Tallenteen kopiointi pääpalvelimelle on hidasta, jolloin sitä ei voi kelata tai hyppiä eteenpäin kovin nopeasti. Esimerkiksi teräväpiirtokanavilta tehtyjen tallennusten kanssa normaali 5 minuutin hyppy hyppääkin usein vain 30 sekuntia eteenpäin. Joskus toistokohtaan kelaaminen voikin kestää kymmenen minuuttia. Tämän vuoksi Maxivision ei sovellu elokuvien tallennuspalveluksi, jos siis elokuvia katsotaan useammassa osassa.

Kannattaa huomata, etteivät ylläolevat puutteet haittaa kaikkia Maxivisionin käyttäjiä. Tulevaisuudessa Maxivision saattaa muuttaa mielensä ja muuttaa joitain ylläluetelluista asioista. Maxivisioniin on kuitenkin viime aikoina tullut päivitys vain noin vuoden välein, joten muutosta on turha odotella kovin nopealla aikataululla.