AntenniDiscovery Communications on hankkinut Kansainväliseltä Olympiakomitealta vuosien 2018 – 2024 olympialaisten esitysoikeudet 1,3 miljardin euron hintaan. Kauppaan kuuluu esitysoikeudet 53 Euroopan maata, poislukien Iso-Britannia, Ranska sekä Venäjä.

Discovery Communications on tunnettu muun muassa Discover Channelistä, Animal Planetista sekä Eurosportista. Suomessa yhtiö omistaa ilmaiseksi katsottavat televisiokanavat TV5, Kutonen ja Frii.

Valtioneuvosto on televisio- ja radiotoiminnan asetuksessa määrännyt olympialaiset näytettäväksi vapailla kanavilla. Discovery Communicationsin kanavat TV5 ja Kutonen löytyvät kanavanipusta E, jonka väestönpeitto on 95%. Frii löytyy kanavanipusta C, jonka väestönpeitto on 78% – 90,4% riippuen kanavasta. Frii-kanavaa ei lähetä jokaiselta lähetinasemalta, joten sen väestönpeitto ei yllä 90,4 prosenttiin.

Discoveryn mukaan se tulee jakamaan osan oikeuksistaan kansallisille televisioyhtiöille, jolloin saadaan paras mahdollinen väestönpeitto. Ylen kanavat lähetetään kanavanipussa A, jonka väestönpeitto on 99,9 prosenttia.

Vuosien 2018 – 2024 olympialaiset tullaankin näillä näkymin näkemään joko Discovery Communicationsin kanavilta TV5, Kutonen sekä Frii ja/tai Ylen kanavilta. Näistä vain Ylen kanavat ovat tällä hetkellä teräväpiirtomuodossa.

Discovery Communications saattaa myös hankkia lisää kanavia ennen näitä olympialaisia. Kannattaa myös huomata, että nykyisten televisiokanavien ohjelmistoluvat vanhenevat ensi vuoden lopussa, jonka jälkeen Suomessa siirrytään suuressa määrin DVB-T2 -lähetyksiin. Vain uudemmilla laitteilla näkyvät DVB-T2 -lähetykset mahdollistavat esimerkiksi useamman teräväpiirtokanavan lähettämisen.