ElokuvaKävinpä pitkästä aikaa elokuvissa ja elokuvaksi valikoitui Ice Age 4: Mannerten mullistus. Elokuvan piti alkaa klo 17.45 ja toki tiesin elokuvan alussa olevan muutaman mainoksen. Mainosten lisäksi Ice Age 4:n alussa esitetään lyhyt Simpson-animaatio, josta oli tieto Finnkinon sivuilla.

Yllätyin kuitenkin melkoisesti katsoessani kelloa elokuvan alkaessa. Kello oli elokuvan alkaessa 18.04, joten mainokset ja Simpson-animaatio kestivät 19 minuuttia. Elokuva kestää 93 minuuttia, joten ennen elokuvaa näytetyt mainokset ja Simpson-animaatio lisäsivät elokuvan kestoa yli 20 prosenttia. Ymmärrän kyllä, että Finnkino tarvitsee mainoksien tuomia lisätuloja, mutta lähes 20 minuuttia turhaa katselua ennen elokuvaa on kyllä liikaa. Taidan tästä lähtien mennä elokuviin 15 minuuttia myöhässä.

Päätin kaiken lisäksi katsoa elokuvan kaksiulotteisena versiona, sillä aikaisemmat katsomani 3D-elokuvat eivät ole pahemmin sytyttäneet. Olenkin jo aiemmin kirjoitellut mielipiteeni Avatarin ja Toy Story 3:n kolmiulotteisuudesta.

Ai niin, Simpson-animaatio oli täydellinen riman alitus. Se oli lähes viiden minuutin mittainen huono ja mitäänsanomaton pakkokatselu. Ice Age 4 oli sen sijaan oikein hauska, kaikkien sarjan edeltävien elokuvien tapaan.