Mobiili-TVDigita hallinnoi mobiilitelevision D-kanavanippua ja toivoi kesäkuussa toimiluvan muuttamista sellaiseksi, että siinä voitaisiin lähettää normaaleita ja HD-kanavia. Valtioneuvosto päätti kuitenkin jatkaa DVB-H -mobiilitelevision lähetyksiä D-kanavanipussa ainakin vuodella.

Valtioneuvoston mukaan Mobiili-tv:n toimilupaa käsitellään jälleen vuonna 2012, jos sillä on edelleen alle 50 000 käyttäjää.

”Päätös oli sinänsä perusteltu eli näin mobiili-tv saa vielä mahdollisuuden päästä vauhtiin. Edessämme on kuitenkin monia haasteita. Palvelua tarjoaa tällä hetkellä vain yksi palveluoperaattori ja päätelaitteiden sekä sisällön osalta on selkeä tarve laajentua, jotta liittymämäärät saadaan nousuun. Mielestämme asiaa olisi kuitenkin hyvä tarkastella esimerkiksi vuoden päästä uudelleen ja katsoa, onko palvelulle tilausta Suomen markkinoilla. Teemme palveluoperaattorina toimivan DNAn kanssa yhdessä töitä mobiili-tv-palvelun eteen ja yritämme vauhdittaa palvelun kaupallista käynnistymistä. Lisäksi käymme keskusteluja myös muiden palveluoperaattorien kanssa kuluttajatarjonnan lisäämiseksi. Uskomme, että tv siirtyy mobiiliin, mutta teknologia saattaa olla jokin muu kuin DVB-H”, kertoo liiketoimintajohtaja Jaakko Harno Digitasta.

Mobiili-tv -verkossa on tällä hetkellä mukana vain Yle tv1, Yle tv2, MTV3, Sub sekä The Voice -kanavat ja vain DNA:n asiakkaat pääsevät katsomaan niitä. Mobiilitelevision hinta DNA:n asiakkaille on 7,90 euroa kuukaudessa.

”Tähänastiset ongelmat ovat johtuneet siitä, että kännykkätelevisiolle sopivia päätelaitteita ei ole ollut riittävästi tarjolla. Nyt ongelmat ovat ratkenneet. Suomi on Nokia-vetoinen maa ja Nokialta on sekä tullut että tulossa uusia hyviä päätelaitteita”, sanoo DNA:n kuluttajatoiminnasta vastaava johtaja Pekka Väisänen. Nokia julkaisi eilen kuulokkeet, joilla voi vastaanottaa DVB-H -lähetyksiä.