PlusTVPlusTV ilmoitti huhtikuussa aloittavansa teräväpiirtolähetykset antenniverkossa kesän jälkeen. PlusTV suunnitteli salaavansa HD-kanavat Viaccess-salauksella, kun taas muut antenniverkon maksutelevisio-operaattorit PlusTV mukaan lukien ovat tähän saakka käyttäneet pelkästään Conax-salausta. Myös Viestintävirasto päätti sekoittaa pakkaa ilmoittamalla viime viikolla vaativansa kaikkien antenniverkon maksu-tv-palveluiden toimivan yhdellä kortilla, jonka vuoksi PlusTV:n Viaccess-salauksen käyttöönotto olisi paljon vaikeampaa.

Ilmeisesti Viestintäviraston ilmoitus on yksi osasyy siihen, että PlusTV on päättänyt lykätä teräväpiirtokanavien tuomista markkinoille. PlusTV kertoo tiedotteessaan yrittäneensä löytää verkko-operaattorin kanssa ratkaisua antenniverkon teräväpiirtokanavien lähettämisestä, mutta sopimusta ei ole kuitenkaan vielä syntynyt. Sopimuksen puuttumisen vuoksi PlusTV ei edes yritä arvata milloin HD-kanavien lähetykset voisivat alkaa.

PlusTV on kertonut jo aiemmin tuovansa loppukesän aikana myyntiin Viaccess-salausta tukevia laitteita ja yhtiö aikoo HD-kanavien epäselvästä aloitusajankohdasta huolimatta tuoda HD-laitteensa myyntiin vielä kesän aikana.

Tällä hetkellä ainoastaan DNA tarjoaa teräväpiirtoisia maksukanavia antenniverkossa.