DigilelutDigilelujen alkuaikoina sivustossa oli mukana myös keskustelualue, joka oli alunperin Topfieldin lisäohjelmia listaavan TAPWorld.netin foorumi. Tuohon aikaan Digileluilla oli sen verran vähän lukijoita, ettei yleinen keskustelualue saanut tuulta alleen. Lopulta vuoden 2009 lopussa keskustelualue siirrettiin toiselle ylläpitäjälle ja nykyään se majailee osoitteessa toppy.fi.

Tällä hetkellä Digilelujen sivuilta luetaan yli 12 kertaa enemmän sivuja kuukausittain verrattuna vuoden 2010 tammikuuhun ja erillisiä kävijöitä on tässä kuussa lähes kaksikymmentä kertaa enemmän kuin tammikuussa 2010. Tällä hetkellä Digilelujen sisältöön liittyvää keskustelua löytyy eniten DVD Plazan keskustelualueelta ja tilastojen mukaan Digilelujen uutisilla on tällä hetkellä vain hieman vähemmän uniikkeja lukijoita kuin DVD Plazalla uniikkeja käyttäjiä ja DVD Plazassa käydään vain noin 1,6 kertaa useammin kuin Digileluissa.

Näiden lukujen perusteella Digilelujen keskustelualue voisi saada paljon kävijöitä sekä sisältöä ja voisi siten kehittyä suosituksi paikaksi jakaa tietoa ja ajatuksia.

Nyt kysynkin Digilelujen lukijoilta olisikohan teillä käyttöä keskustelualueelle, josta löytyisi keskustelua Digilelujen aihealueista (kanavat, lähetykset, antenni-, kaapeli-, IPTV-verkot, netti-tv, VOD, piratismi, televisiot, blu-ray -laitteet, digiboksit, mediatoistimet, mobiili, netin TV- ja musiikkipalvelut, …)?

Tiedän, että suositun keskustelualueen perustaminen ei ole helppo tehtävä. Toisaalta ei se ole mahdotontakaan, kuten Topfieldin laitteisiin liittyvän keskustelualueen perustaminen osoitti muutama vuosi sitten. Keskustelualueen perustaminen onnistuisi parhaiten, jos se saisi heti aluksi innokkaita käyttäjiä ja sopivasti uusia keskustelunavauksia. Saisikohan Digilelujen keskustelualue sinusta käyttäjän?

Kaikenlainen palaute aiheeseen liittyen on erittäin tervetullutta, joten kirjoitelkaapa kommentteja tähän alle.