PiratismiKerroimme aiemmin tänään Game of Thronesin olleen tämän vuoden laittomasti ladatuin sarja, toisena oli Breaking Bad ja kolmantena Walking Dead. Selvitimme onko Suomessa tarvetta ladata listan sarjoja laittomasti vai voiko niitä seurata lähes reaaliajassa televisiosta tai videopalveluiden kautta.

Tulosten perusteella vai harvoja suosittuja sarjoja voi seurata lähes reaaliajassa suomalaisten televisiokanavien tai videopalveluiden kautta. Joitain listan sarjoista ei voida seurata suomessa ollenkaan laillisesti ja monia sarjoja esitetään kuukausia tai jopa vuosia Yhdysvaltain ensiesitysten jälkeen.

Laittomien latausten suosituin sarja oli Game of Thrones, jonka kolmas tuotantokausi päättyi Yhdysvalloissa heinäkuussa ja Suomessa jaksoit pystyi katsomaan alle vuorokauden viiveellä HBO Nordic -palvelusta. Yle aloitti sarjan kolmannen kauden jaksojen esittämisen joulukuussa, joten sarjaa lähes reaaliajassa seuraavat eivät katso sitä Ylen kautta.

Breaking Bad oli toiseksi ladatuin sarja ja sen viides ja viimeinen kausi päättyi Yhdysvalloissa syyskuussa. Suomen Netflixistä löytyy Breaking Badia 4,5 kautta, mutta viimeiset kahdeksan jaksoa eivät ole katsottavissa Netflixin kautta. Nelosen Ruutu+ -palvelusta löytyy myös viimeisimmät jaksot, mutta ne on lisätty sinne noin 3,5 kuukautta Yhdysvaltojen ensiesityksen jälkeen. Nelonen on esittänyt sarjasta vasta kaksi kautta ja Nelonen Primellä sarja päättyy ensi maanantaina.

The Walking Dead on laittoman latauslistan kolmas. Fox esittää nykyään sarjan jaksot televisiossa vuorokauden kuluessa Yhdysvaltain ensiesityksestä, joten tätä sarjaa voi seurata lähes reaaliaikaisesti television kautta. Netflixistä ja HBO Nordicista löytyy vain sarjan kaksi kautta, vaikka sitä on esitetty televisiossa jo 3,5 kautta.

Rillit huurussa (The Big Bang Theory) on latauslistan neljäs ja sitä ei löydy minkään videopalvelun valikoimista. Sub-kanavalla esitetään sarjan kuudennen kauden jaksoja ja Yhdysvalloissa seitsemännen kauden jaksoja.

Laittomien latausten listan viides on Dexter, jonka kahdeksas ja viimeinen kausi päättyi Yhdysvalloissa syyskuussa. Netflixistä löytyy sarjaa neljä kautta. Myös Nelonen on esittänyt sarjasta neljä kautta.

Latauslistan kuudes on Ensisilmäyksellä (How I met Your Mother), josta esitetään tällä hetkellä Yhdysvalloissa yhdeksännen kauden jaksoja ja MTV3 on esittänyt vasta kuusi kautta ja myös Netflixistä löytyy sarjan kuusi ensimmäistä kautta.

Listan seitsemäs on sarja nimeltä Suits, jonka kolmannen kauden jaksoista on eistetty Yhdysvalloissa 10 jaksoa. Netflixistä löytyy sarjan kaksi kautta, mutta television kautta sarjaa ei ole esitetty Suomessa.

Kahdeksantena listalla on Isänmaan puolesta (Homeland), josta on esitetty kolme kautta Yhdysvalloissa. Suomessa MTV3 on esittänyt myös kaikki kolme kautta, joista viimeisen kauden jaksot vain kaksi viikkoa Yhdysvaltojen esityksen jälkeen. Netflixistä löytyy sarjan ensimmäinen kausi.

Yhdeksäntenä listalla on Vikings, josta on esitetty vasta ensimmäinen kausi Yhdysvalloissa. Suomessa sarjaa ei ole saatavilla television tai videopalveluiden kautta.

Viimeisenä latauslistalla on Arrow, jonka kakkoskaudesta on esitetty Yhdysvalloissa yhdeksän jaksoa. Suomessa Sub esittää sarjan ensimmäisen kauden jaksoja, eikä sitä ole saatavilla videopalveluiden kautta.