PiratismiJo reilusti yli 10 000 suomalaista piratismista epäiltyä on saanut karhukirjeen, jossa vaaditaan korvauksia jaetuista elokuvista ja sarjojen jaksoista. Maksun maksamatta jättäminen saattaa johtaa oikeuteen saakka ja viime vuonna ainakin kaksi oikeuteen saakka päätynyttä henkilöä joutui maksamaan tuhansien korvaukset. Toisessa tapauksessa piraatti joutui maksamaan yhteensä yli 32 000 euroa ja toinen tapaus sovittiin heti pääkäsittelyn alussa, mutta siltikin piraatin maksettavaksi tuli yli 12 000 euroa.

Pari viikkoa sitten oikeustapaus päättyi toisenlaiseen tulokseen, sillä oikeus totesi syytetyn syyttömäksi ja syytteen nostaneet yhtiöt joutuvat korvaamaan syytetyn yli 28 000 euron oikeudenkäyntikulut. Nyt myös uusimmassa tapauksessa elokuvayhtiö luopui kanteesta ja joutui maksamaan syytetyn useiden tuhansien eurojen oikeudenkäyntikulut.

Uusimmassa tapauksessa syytetyn nettiliittymän kautta oli jaettu suuri määrä tekijänoikeuksien alaista materiaalia vuosina 2014-2016. Syytetty kertoi kuitenkin oleskelleensa suuren osan tuosta ajasta uudella kotipaikkakunnalla tai ulkomailla, eikä siten voinut olla tiedostojen jakaja. Elokuvayhtiö ei kuitenkaan luopunut kanteesta ennen kuin syytetty hankki avukseen teknologia- ja mediaoikeuteen erikoistuneen lakiasiaintoimiston.