PlusTVPlusTV aloittaa antenniverkon teräväpiirtolähetykset kesän jälkeen, kertoo It-viikko. Digilelujen aiempien aavisteluiden mukaisesti PlusTV:n HD-kanavien katsominen vaatii Viaccess-salausta käyttävien laitteiden käyttöä, joten esimerkiksi tällä hetkellä myynnissä olevilla Conax-laitteilla ei voi katsella yhtiön teräväpiirtokanavia.

Conax-laitteiden käyttöönotto vaatii korttilinkityksen tekoa, eikä linkitys ole onnistunut läheskään aina ensimmäisellä yrityksellä. Monet käyttäjät ovatkin joutuneet soittelemaan maksutelevisioyhtiöille useampaankin kertaan, ennenkuin teräväpiirtokanavat ovat alkaneet näkyä. PlusTV:n toimitusjohtaja Jyri Ratian mielestä Conax-salauksen käyttö onkin hidastanut teräväpiirron yleistymistä Suomessa.

PlusTV tuo kesän jälkeen myyntiin useita erilaisia Viaccess-laitteita, joiden käyttöönotto ei vaadi korttilinkityksen tekoa. PlusTV aikoo tuoda myyntiin myös bokseja, joilla voi vastaanottaa tilausvideoita ja yhdellä mallilla voi vastaanottaa antennilähetysten lisäksi myös IPTV-lähetyksiä.

PlusTV:n muutos on tervetullut lisä Suomen antenniverkon maksukanavapuolelle, sillä se voi tuoda tullessaan parempia laitteita ja poistaa esimerkiksi korttilinkityksen aiheuttamia ongelmia. PlusTV aikoo jatkaa myös Conax-salauksen käyttöä, mutta se jäänee vain normaalitarkkuuden SD-kanavien salausjärjestelmäksi.

PlusTV:n pääomistaja Teracom Group on käyttänyt Viaccess-salausta jo jonkin aikaa Ruotsissa ja Tanskassa.

Lisäys: Markkinointi&Mainonta -lehden tietojen mukaan PlusTV:n HD-kanavien lähetykset alkaisivat syyskuussa.