SpotifySpotifyn suosion kasvu nostaa myös suurten Suomalaisten levy-yhtiöiden tulovirtoja, kertoo Helsingin Sanomat. Esimerkiksi Warner Music Finland saa Spotifyn kautta jo enemmän tuloja, kuin iTunesista. Suomen levy-yhtiöt saivat viime vuonna Spotifyltä noin kahden miljoonan euron tulot.

Spotfy on jo tärkein yksittäinen muusikin jälleenmyyjä Ruotsissa. Ruotsin Universalin edustaja on kertonut heidän saavan Spotifyn kautta enemmän tuloja, kuin Pohjoismaiden suurimmasta nettikaupasta CDON:sta.

Jotkut artistit ja levy-yhtiöt ovat aiemmin valitelleet Spotifyn pienistä palkkioista, mutta levy-yhtiöiden mukaan tilanne on parantumassa. ”Kritiikki perustui aikaan, jolloin korvaukset kieltämättä olivat vaatimattomia. Mutta tilanne on nyt muuttunut”, sanoo Warner Music Finlandin sähköisistä tuotteista vastaava tuotepäällikkö Hannu Asumaa.

Pienet levy-yhtiöt eivät kuitenkaan saa vielä suuriakaan tuloja Spotifyn kautta. ”Raha ei ole kummoista. Eri asia sitten on Spotifyn kautta tuleva huomio ja artistien tunnettuuden edistäminen”, kertoo Fullsteam Records levy-yhtiön Ville Kilpeläinen.