KaukosäädinJoissain maissa kaukosäätimen punaisella nappulalla on voinut käyttää jo vuosia interaktiivisia palveluita. Esimerkiksi Britanniassa oli käytössä jo vuoden 2006 jalkapallon MM-kisoissa punainen nappi, jolla voi valita mistä kuvakulmasta ottelu esitettiin. Nappia on voinut käyttää myös monien ohjelmien äänestyksissä jo vuosien ajan.

Digita on aloittanut yhteistyön Nelonen Median kanssa. Yhteistyön tuloksena antenniverkon käyttäjät voivat punaista nappia käyttäen aloittaa menossa olevan ohjelman toistamisen alusta Ruutu.fi palvelun kautta. Punaisella napilla käyttäjä pääsee käsiksi myös Ruutu.fi:n muuhun ilmaistarjontaan.

Palvelu on tällä hetkellä testivaiheessa, jonka aikana se on vapaasti käytettävissä. Palvelun käyttö vaatii nettiin yhdistetyn älytelevision käyttöä ja se toimii vain joillain uusilla älytelevisioilla. Televisiovalmistaja tukevat vaadittua HbbTV-standardia vaihtelevasti. Palvelu toimii laitteilla, jotka on mainittu Digitan listassa.

Digilelut vertaili viime syksynä Suomen nettitelevisioita älytelevision kautta käytettynä. Testeistä ilmeni, että Ruutu.fi:n kuvanlaatu ei ole lähelläkään teräväpiirtoa ja ohjelmien alussa sekä keskellä esitettiin mainoksia, joita ei voi kelata. Digileluilla ei ole tiedossa onko uuden punaisen napin toiminnallisuus samanlainen, kuin Digilelujen viime syksyn testeissä.