TopfieldTeräväpiirto tutuksi 2010 -kiertue kiertää Suomen suurimpien kaupunkien kauppakeskuksia esitellen teräväpiirtolaitteita. Topfield esittelee kiertueella toukokuussa myyntiin tulevaa CRC-2400 -kaapeliboksia, jolla voi tallentaa neljää normaalikanavaa tai kahta HD-kanavaa yhtä aikaa.

Allekirjoittanut kävi tutustumassa laitteeseen tänään, eikä laitteen peruskäyttö eroa paljonkaan minkään muun digiboksin käytöstä. Uutuutena valikoista löytyi muun muassa YouTube ja mediatoistin, jolla voi toistaa valikkotekstien mukaan myös suosittuja matroskatiedostoja.

Topfield CRC-2400

Ohjelmaopas on ihan perustavaraa. Esittelytilaisuudessa pyöritettiin vain kolmea kanavaa, joiden nimet olivat Finnsat, Topfield ja Laatuantenni, eli käytännössä mainostuskanavia.

Topfield CRC-2400

Monet valikot olivat vielä suomentamatta. Entertainment-valikosta löytyy YouTuben lisäksi MP3 player, photo album, Flickr, jonkinlainen sääpalvelu, SHOUTcast sekä Media Player. Media Playerillä voi toistaa avi-videoiden lisäksi myös mkv-videoita. Esittelylaitteet eivät olleen verkossa kiinni, joten nettipalveluiden käyttö ei onnistunut. Allekirjoittanut unohti myös muistitikun kotiin, joten mediatoistintakaan en päässyt kokeilemaan.

Topfield CRC-2400

Tallennusasetuksista löytyy myös mahdollisuus lisätä ajastusten alkuun ja loppuun lisäaikaa.

Topfield CRC-2400

Tallennuslistan nimi on vanhojen Topfieldien tapaan edelleen hauskasti ”tallennetut kanavat”. Esittelylaitteesta löytyi vain yksi HD:tä esittelevä tallenne. Vapaata levytilaa näyttää olevan yli 450 gigatavua.

Topfield CRC-2400

Laite näyttää siistiltä, itse asiassa se näyttää hyvin paljon Beyonwiziltä. Kaukosäädin on kuin suoraan 80-luvulta ja sillä voi ohjata myös ainakin joitain muita laitteita, mutta ikävä kyllä emme vielä tiedä miten laaja laitetuki kaukosäätimestä löytyy.