TTVKTekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) järjesti viime viikon tiistaina poliisit helsinkiläistytön oven taakse. Poliisit veivät tytöltä Nalle Puh -kuvilla koristellun tietokoneen, koska perheen isä ei suostunut maksamaan TTVK:n vaatimaa 600 euroa ja allekirjoittamaan vaitiolosopimusta. Miehen mukaan 9-vuotias tytär oli ladannut ja jakanut Chisun uutta albumia vahingossa, eikä ladatut kappaleet edes toimineet.

Nimettömänä pysyttelevä ryhmä lahjoitti kuitenkin tytölle viime perjantaina käytetyn MacBook Pro -tietokoneen, minkä jälkeen tyttö on taas päässyt pelaamaan nettipeliä ystäviensä kanssa. ”Kovin on iloinen, kiitos tästä heille”, kiittelee isä lahjoittajia.

Isän mukaan tietokoneen lahjoittajat halusivat pysyä nimettöminä ”yhteiskunnallisen asemansa” vuoksi. Isä on saanut todella paljon positiivista palautetta toiminnastaan Suomen lisäksi muun muassa Yhdysvalloista, Euroopasta ja Aasiasta. Mies on saanut myös negatiivista palautetta aiheen tiimoilta.

”Suuri osa negatiivisesta palautteesta on tullut ihmisiltä, jotka eivät ole täysin ymmärtäneet tätä pointtia”, sanoo mies.