TVkaistaTVkaistan oikeudenkäynti on saatu vihdoin aloitettua. Oikeuskäsittelyn oli tarkoitus alkaa jo vuonna 2013, mutta palvelun toimitusjohtajaa ei löytynyt. Nyt vihdoin kaikki asianomaiset on löydetty ja oikeudenkäynti saatiin aloitettua. Oikeuskäsittelyn on tarkoitus jatkua juhannuksen alusviikolle saakka.

Oikeuskäsittelyn ensimmäisenä päivänä kaikki syytetyt kiistivät syyllisyytensä ja puolustuksen mukaan toimitusjohtaja ei ole ollut tekemisissä palvelun kanssa kesän 2011 jälkeen. Vastaajat vaativat myös oikeudenkäynnin aineiston salaamista ja päätös salauksesta tullaan tekemään torstain aikana.

Alunperin tutkintapyyntö TVkaistaa vastaan jätettiin jo vuonna 2009 ja samana vuonna poliisi löysi palvelun konehuoneesta ”kulissihuoneen”, jossa oli kolmisentuhatta tallentamiseen kykenemätöntä kytkintä, jotka eivät olleet edes kytkettyinä sähköverkkoon tai internettiin. Nämä laitteet esittivät asiakkaiden tallentavia digibokseja.

Haastehakemuksen mukaan TVkaistan kaksi suurinta omistajaa, sekä heidän neuvonantaja saivat syytteen tekijänoikeusrikoksesta ja törkeästä petoksesta. Kaksi pääomistajaa ovat myös syytettyinä teollisoikeusrikoksesta. TVkaista on edelleen toiminnassa, mutta sen pyörittäjästä ei ole tietoa.