HBOHBO ja Universal Studios ovat sopineet yhteystyöstä, jonka ansiosta HBO saa yksinoikeuden Universalin elokuviin seuraavan kymmenen vuoden ajaksi Yhdysvalloissa. HBO:lla on vastaavat yksinoikeussopimukset myös muun muassa Foxin ja Warner Brosin kanssa. HBO:n ja Universal Studiosin sopimuksen hintaa ei ole julkistettu, mutta arvioiden mukaan se olisi yli 200 miljoonaa dollaria vuodessa (yli 150 miljoonaa euroa).

HBO ei ole tietenkään ainoa yritys, joka hankkii itselleen elokuvien ja sarjojen yksinoikeuksia. Esimerkiksi Netflix teki joulukuussa vastaavan sopimuksen Disneyn kanssa ja hankki näin yksinoikeuden Walt Disney Studiosin,  Walt Disney Animation Studiosin, Pixarin, Marvelin ja Disneynaturen uusiin elokuviin.

Yksinoikeussopimukset ovat kuluttajien kannalta huono asia. Jos haluaa nähdä kaikki uutuuselokuvat, täytyy maksaa kaikille video-on-demand -palveluille kuukausimaksua. HBO:n, Netflixin ja vastaavien palveluiden yksinoikeussopimukset ovat yleensä paikallisia. Myös tällä kertaa HBO:n ja Universalin sopimus on voimassa ilmeisesti vain Yhdysvalloissa samoin kuin Netflixin ja Disneyn sopimus.