YLEViestintäministeri Suvi Lindén päätti jättää Yle-maksun päätöksen teon seuraavalle hallitukselle. Televisiomaksun korvaavaa Yle- eli mediamaksua oli tarkoitus periä kaikilta asuntokunnilta vuodesta 2012 lähtien ja pienituloisten oli tarkoitus saada helpotusta maksuun.

Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä ei kuitenkaan keksinyt keinoa pienituloisten maksun kompensointiin ja tämä on Lindénin mukaan yksi syy uudistuksen jäädyttämiselle. Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä kuitenkin kummastelee Lindénin väitteitä. ”Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä on pohtinut useita malleja, joilla vähävaraisille ja erityisryhmille mediamaksu olisi voitu kompensoida. Useista eri malleista olisi haasteellisesta työstä huolimatta voitu valita sopivin. Ratkaisua kaavailtiin viime vaiheessa toimeentulotuen kautta ja syvempi selvitystyö oli juuri valmistumassa”, sanoo Hyssälä.

Ministeri Lindénin mielestä Ylen rahoitus pitäisi ottaa suoraan valtion budjetista. Yle-maksun päätöksellä ei ole kiire, sillä nykyinen tv-maksu on edelleen riittävä Ylen rahoittamiseen.