YouTubeMonet käyttävät YouTubea musiikin kuunteluun, sillä palvelusta löytyy useita miljoonia kappaleita. Kuitenkin esimerkiksi mainokset ovat haitanneet YouTuben musiikkikäyttäjiä. Nyt Google on kertonut julkaisevansa maksullisen YouTube Music Key beta -palvelun, joka mahdollistaa musiikin paremman kuuntelun YouTuben kautta.

YouTube Music Key beta mahdollistaa miljoonien kappaleiden kuuntelun ilman mainoksia ja myös offline-tilassa ilman nettiyhteyttä. Palvelu tulee toimimaan tietokoneen selaimilla sekä Android ja iOS-laitteilla. YouTube Music Key beta mahdollistaa myös musiikin kuuntelun, vaikka sulkisi näytön tai alkaisi käyttää jotain toista sovellusta.

YouTube Music Key betalla voidaan kuunnella helposti esimerkiksi artistin albumin kaikki kappaleet tai koko tuotannon. Palvelun käyttäjät pääsevät käsiksi myös Google Play Musicin yli 30 miljoonaan kappaleeseen.

YouTube Music Key beta tullaan avaamaan lähipäivinä myös Suomessa ja sen hinta on nyt rekisteröityville käyttäjille 7,99 euroa kuukaudessa ja myöhemmin rekisteröityville 9,99 euroa kuukaudessa.