Variety-verkkolehden lähteiden mukaan muun muassa YouTuben takana oleva Google suunnittelisi pelikuvan streamaamiseen tarkoitetun Twitch-palvelun ostamista miljardilla dollarilla. Kauppa maksettaisiin suoraan käteisellä ja astuisi voimaan välittömästi sopimuksen toteuduttua. The Wall Street Journal täydentää keskustelun olevan kuitenkin vielä alkuvaiheissa ja Twitchin harkitsevan myös vain lisärahoituksen hankkimista.

Vuonna 2011 perustettu Twitch on kasvanut todella nopeasti maailman yhdeksi maailman suosituimmista streamauspalveluista. Nykyisin Twitchillä kerrotaan olevan yli 45 miljoonaa kuukausittaista kävijää ja siitä on tullut myös yksi eniten verkkoliikennettä kuormittavista yrityksistä Yhdysvalloissa. Äskettäin palvelu keräsi taustalleen kymmenien miljoonien dollareiden rahoituksen ja laajentui sen myötä muun muassa Xbox One ja PlayStation 4 -konsoleille.

Google näkee Twitchissä selvästi potentiaalia ja mahdollisuuden päästä mukaan nopeasti kasvaville livestreaming-markkinoille. Googlella on myös omia suoran videokuvan lähettämiseen tarkoitettuja toimintoja YouTubessa ja Google Hangoutsissa, mutta ne eivät ole toistaiseksi saaneet suurta suosiota. USA:n kilpailuviranomaisten arvioidaan ärähtävän yrityskaupan mahdollisesti toteutuessa, sillä Googlen omistama YouTube on jo nyt ylivoimaisesti suurin videopalvelu ja Twitchin liittyessä mukaan Googlen valta vain lisääntyisi.

Googlen tai Twitchin edustajat eivät ole kommentoineet huhuja toistaiseksi, eikä ole tiedossa hylkäisikö Google Twitchin brändin kokonaan.

Lähteet: The Verge, Variety, The Wall Street Journal