MaxivisionMaxivision uudisti palvelunsa lähes neljä kuukautta sitten joulukuun alussa, minkä seurauksena palvelu muuttui todella paljon huonommaksi. Maxivision on nyt julkaissut uusimman päivityksen, joka korjaa viimmeinkin muutamia isoimpia ongelmia.

Yksi isoimmista muutoksen tuomista heikennyksistä oli se, ettei tallennuksessa olevaa ohjelmaa voinut enää katsoa tallennuksen ollessa menossa. Alunperin Maxivision kertoi ominaisuuden tulevan takaisin joulukuun puolivälissä ja myöhemmin ominaisuus luvattiin takaisin tammi-helmikuun vaihteessa. Ominaisuutta saatiin kuitenkin odotella lähes neljä kuukautta, mutta nyt se on vihdoin jälleen käytössä. Ohjelman katselun voi aloittaa alusta myös ilman erillistä tallennusta painamalla info-nappia ohjelman katselun aikana tai OK-nappia ohjelmaoppaassa. Suoran televisiolähetyksen voi myös nyt pysäyttää (pause) ja jatkaa katselua myöhemmin. Tämä ominaisuus ei kuitenkaan Maxivisionin mukaan toimi vielä täydellisesti.

Toinen joulukuun päivityksen iso heikennys oli tallennelistaus, missä näkyi muutoksen jälkeen vain yksi ohjelma kerralla. Lisäksi tallennelistauksen avaus vaatii viiden kaukosäätimen napin painallusta ja listan alussa oli aina listattu myös kaikki tulossa olevat ajastukset. Tämä tarkoitti meidän perheessä sitä, että ensimmäisen katsottavissa olevan tallenteen löytäminen vaati noin 20-25 kaukosäätimen napin painallusta.

Tallennelistaus on nyt uudistettu niin, että listalla näkyy kerralla viisi tallennettua ohjelmaa ja ajastukset sekä menossa olevat tallennukset on siirretty omiin listoihinsa. Tallennelistaa voisi parantaa vielä, sillä käyttäjän kannalta menossa olevien tallenteiden piilotus omaan listaansa ei ole paras ratkaisu. Aiemmin talennetut ohjelmat ja menossa olevat tallennukset voisivat olla yhdessä ja samassa listassa, jolloin käyttäjän ei tarvitsisi arvailla kummasta listasta haluttu ohjelma löytyy.

Tallenteen aloittaminen tallennelistauksella vaatii myös kahden napin painallusta, vaikka kätevämpää olisi aloittaa tallennuksen katselu yhdellä napinpainalluksella. Tallennelistauksen avaus vaatii myöe edelleen viisi napinpainallusta. Ennen joulukuun uudistusta tallennelistauksen sai auki yhdellä napinpainalluksella.

Joulukuun uudistus toi palveluun myös monia muita heikennyksiä, joita ei ole vielä korjattu. Vielä ei myöskään ole varmuutta tullaanko kaikkia heikennyksiä korjaamaan koskaan. Yksi suurimmista jäljellä olevista ongelmista on hyppynapit. Nykyään mainoskatkon ohitus vaatii 15-20 napin painallusta, kun aiemmin mainoskatkon ohitus onnistui noin viidellä napinpainalluksella.

Maxivisionin palvelussa on edelleen myös muita ongelmia. Esimerkiksi ainakin joistain Ylen ohjelmista on puuttunut tekstitys tämän viikonlopun aikana ja joissain ohjelmissa on pieniä alle sekunnin mittaisia räpsäisyjä, jotka häiritsevät esimerkiksi musiikkiohjelmia katsottaessa.

Maxivisionin joulukuinen uudistus muutti palvelua paljon, mutta uudistuksissa oli vain yksi meidän perheelle hyödyllinen ominaisuus, nimittäin mahdollisuus jatkaa tallenteen katselua siitä kohdasta, johon katselu jäi edellisellä kerralla. Meidän tulee tosin käytettyä ominaisuutta harvoin, koska meillä sarjojen jaksojen katselu jää harvoin kesken. Elokuvien katselu meillä on jäänyt useammin kesken, mutta emme nykyään tallenna Maxivisionilla oikeastaan mitään elokuvia. Elokuvien tallentamattomuus johtuu siitä, että Maxivision siirtää hieman vanhempia tallenteita hitaammalle palvelimelle säilytykseen ja kun tällaista tallennetta sitten katsoo, kopioidaan se takaisin toistopalvelimelle. Tämä kopiointi on kuitenkin niin hidasta, että tallenteen alun löytäminen hyppynapeilla saattaa kestää jopa useita minuutteja kopioinnista johtuvien pienten hyppyjen vuoksi.